Ewa Härnsten

Ewa Härnsten är studie- och yrkesvägledare inom Vägledningskompetens. Tidigare har hon delat tiden med arbete inom grundskolan i Nyköpings kommun, men arbetar nu endast med Vägledningskompetens. Hon har arbetat som studievägledare sedan examen från Lärarhögskolan i Stockholm 1989. Bakgrunden inom studie- och yrkesvägledning finns dels på grundskolan, sedan gymnasiet där hon arbetat i 20 år och senast innan nuvarande anställning på Kungliga tekniska högskolan, KTH i Stockholm där hon arbetat som programstudievägledare och även haft kurser i Aktiv karriärstart för studenter i åk 3.

Ewa har även läst 60hp arbetsmarknadskunskap på Stockholms universitet. Innan utbildningen till studie- och yrkesvägledare arbetade Ewa inom vården och har alltid haft ett stort intresse för människor och att försöka lösa problem av olika slag.

Ewa är född och uppvuxen i Stockholm men bor numer med sin man i en gammal klockargård utanför Nyköping där det oftast är fullt hus med barn och djur på besök. Ewa älskar att ha många bollar i luften och att hinna resa och upptäcka nya saker.

I vägledningssamtalet är målet för Ewa att den sökande får dela med sig av sina tankar och drömmar och att man tillsammans kan hitta vägar vidare samt att vidga perspektiv och hitta andra vägar till ett bra mål.

Vägledningskompetens

Vägledningskompetens

Vägledningskompetens i Östergötland erbjuder både kompetens och flexibilitet – med lokal förankring.

Läs mer om oss